Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming

Via vloerwereld.nl kunt u makkelijk en snel bij meerdere installateurs en leveranciers offertes aanvragen. De prijzen en diensten van de vloerverwarming installatiebedrijven lopen nogal uiteen. De kosten zijn met name afhankelijk van het systeem dat u wilt installeren. Zo kunt u kiezen voor een: Warm watersysteem en een elektrisch systeem. Wilt u meer weten over welk vloerverwarmingssysteem het meest geschikt is in jou woning? Lees dan hieronder verder.

CV systeem met vloerverwarming

De verdeler is rechtstreeks aangesloten op het cv- circuit en verdeelt het water over de verschillende groepen. Elk vertrek heeft 1 of meer aparte groepen. In de verdeler wordt het retourwater van de groepvermengt met het water van de c.v-ketel, de verdeler is voorzien van de benodigde regel- en beveiligingsapparatuur. De verdeler is opgebouwd uit hoogwaardige componenten voor een duurzame werking.

Binden op matten 

Wanneer er geen cement dekvloer in de woning aanwezig is of infrezen niet kan, kunnen installateurs de vloerverwarming binden op een staalmat. Dit gebeurt met behulp van een bind pistool en gegalvaniseerde netten. Ze gebruiken altijd reflectiefolie als onderlaag, dit geeft een snellere reactie en een hoger rendement.

Infrezen vloerverwarming

Als er in uw woning al een cement dekvloer zit, kan de vloerverwarming het beste worden ingevreesd. Met een speciaal hiervoor ontwikkelde machine worden d.m.v. diamant zaagbladen, sleuven van 17mm diep, stofvrij in de dekvloer gevreesd. Het gruis wordt opgevangen in handelbare zakken en kan zo door u worden afgevoerd. Het voordeel van dit systeem is dat de vloerverwarming snel en efficient in gebruik is, doordat de vloerverwarmingsslang direct aan het oppervlak ligt. hierdoor reageert het systeem snel wat een optimaal comfort tot gevolg heeft. Voordelen van vrezen zijn:

  • Vrijwel altijd mogelijk zonder het uitbreken van de vloer
  • Geen werking van de vloer door dilatatie-werking van de sleuven
  • Het systeem reageert snel op een wijziging in de temperatuursvraag
  • De vloer is na 1 dag geschikt voor definitieve afwerking
  • Geen verhoging van de werkvloer

Elektrische vloerverwarming

Het elektrosysteem maakt gebruik van elektriciteit om geringe oppervlaktes zoals badkamers, toiletten en kleine kamers te verwarmen. Het systeem is uitermate geschikt voor toepassing op bijvoorbeeld boten en in caravans. Belangrijke voordelen van elektrische vloerverwarming zijn de korte opwarmtijd, de geringe opbouwhoogte en de gelijkmatige temperatuurverdeling. Het systeem is bovendien eenvoudig toe te passen in bestaande situaties. Het elektrosysteem, wordt compleet geleverd en bestaat uit: elektromatten, NTC vloersensor, doorvoerbuis voor vloersensor, temperatuurregelaar, speciale lijm en installatie-instructies. Voor de temperatuurregeling kiest u uit een aan/ uit- of een klokthermostaat; beide zijn als opbouw- en inbouwvariant leverbaar.

Montage van de vloerverwarming
De elektromatten worden op de vloer bevestigd volgens een vooraf bepaald legpatroon. De matten zijn in verschillende maatvoeringen verkrijgbaar en kunnen eenvoudig aan elke situatie worden aangepast. De elektrolijm is bestemd voor het bevestigen van de matten aan de ondervloer, maar is ook goed bruikbaar voor het bevestigen van bijvoorbeeld tegels op de elektromatten. De speciale lijm waarborgt bovendien een goede geleiding van de warmte.


Noppenplaat vloerverwarming

Het klimaatsysteem is speciaal ontwikkeld voor nieuwbouwwoningen, waar de beschikbare vloerhoogte vaak beperkt is, en voor serres, showrooms of andere ruimtes met grote glasoppervlaktes. De totale opbouwhoogte van het klimaatsysteem bedraagt 50 mm, exclusief vloerbedekking. Door de beperkte dikte van de cementen afdekvloer en het relatief grote verwarmd oppervlak (v.o.) reageert de vloer zeer snel op temperatuurwisselingen.

Dit type zelf monteren:
Langs de randen van het vertrek brengt u randisolatie aan, waarmee u ervoor zorgt dat eventueel krimpen en rekken van de vloer goed wordt opgevangen. Het klimaatsysteem maakt gebruik van 25 mm dikke geprofileerde isolatieplaten. Hierin monteert u de leidingen (10,5 x 1,25 mm) op h.o.h.-afstanden variërend van 6 tot 24 cm (per nop van de isolatieplaat 3 cm). Breng boven de noppen van de isolatieplaten een minimale vloerafwerking aan van 25 mm, exclusief de vloerbedekking (bijvoorbeeld tapijt, parket of linoleum). Sluit de leidingen, met een maximale groepslengte van 80 meter, vervolgens aan op de verdeler. Is de 50 mm opbouwhoogte in uw situatie nog altijd te hoog? Dan kunt u gebruikmaken van de speciaal ontwikkelde ultra dunne cementdekvloer. Door toepassing van deze dekvloer beperkt u de totale opbouwhoogte van het systeem tot 35 mm (10 mm dekvloer boven de nop). Het klimaatsysteem is ook uitermate geschikt om mee te koelen.


Parket en Laminaat Vloerverwarming

Wanneer u vloerverwarming toe wilt passen op een houten ondervloer, of onder parket, kurk of houten vloerdelen, dan is Parket-Laminaat systeem uw systeem. Dit speciale Parket-Laminaat systeem is goed toepasbaar op elke ondervloer en bij uitstek geschikt voor verwerking op houten ondervloeren en onder houten vloerbedekkingen, zoals parket en laminaat.

Montage van de vloerverwarming
Het Parket-Laminaat systeem wordt aangebracht volgens de zogenaamde droogverlegmethode. Dit betekent concreet dat u met dit systeem niet te maken heeft met een cementen afdekvloer. Het grote voordeel daarvan is dat er geen extra bouwvocht in de woning wordt binnengebracht. Verwerking van het Parket-Laminaat systeem is relatief eenvoudig (licht en snel). De vloerverwarming is na montage direct gereed voor ingebruikname. Op de ondervloer brengt u de isolatiefolie aan. De verleng- en bochtdelen worden op de folie gelegd. U verbindt de platen onderling d.m.v. een mes en groef verbinding. Na plaatsing van de vloerelementen brengt u de leidingen (10,5 x 1,25 mm) in de uitsparingen aan. Nadat alle groepen zijn aangebracht, monteert u de afdekelementen over de leidingen. De totale opbouwhoogte van het Parket-Laminaat systeem bedraagt uiteindelijk ongeveer 25 mm, exclusief vloerbedekking.


Tacker Vloerverwarming Systeem

Dit systeem werkt volgens de zogenaamde tackermethode. Het voordeel hiervan is de relatief vrije manier van monteren. Een 20 mm dikke plaat (1400x1600x2cm) met een persing van 15 polystyreen PS 15) en voorzien van een zogenaamde Non Woven toplaag wordt op de grond gelegd. De toplaag is voorzien van een rasterverdeling van 5 en 10 cm waarop de leidingen middels tackers worden aangebracht op de gewenste hartafstand. De plaat wordt gevouwen geleverd (1400 x 800 cm) en heeft uitgevouwen een afmeting van 1400×1600 cm. Hierdoor is het mogelijk om snel grote oppervlaktes te leggen. Een brede en een smalle zijde hebben een overlapping welke over de volgende plaat gelegd kan worden. Hierdoor is, bij toepassing van een zandcement vloer, het niet nodig de naden af te tapen. De stugge Non Woven folie zorgt ervoor dat de tackers met hun dubbele weerhaak niet uit de plaat springt.

Montage van de vloerverwarming
Na het aanbrengen van de platen wordt er een standaard randisolatie in de ruimtes aangebracht. De totale opbouwhoogte van dit systeem komt uit op ca. 70 mm, excl. vloerbedekking. Optioneel verkrijgbaar: geluidsisolerende tackerplaat. De geluidsisolerende tackerplaat heeft dezelfde afmetingen en afwerking als de standaard tackerplaat. Deze wordt echter gefabriceerd uit EPS-T (geknakte structuur van de polystyreen grondstof), welke zorgt voor een zeer hoge contactgeluidsreductie. Mits goed aangebracht kan hierdoor een contactgeluidsreductie tot wel 15 dBa worden gerealiseerd. Hierdoor is deze plaat uitermate goed toe te passen in seriematige nieuwbouwprojecten waar de (ver)zwaar(d)e geluidsnorm van het bouwbesluit geldt. Standaard wordt de tackerplaat geleverd in een dikte van 2 cm, maar is ook beschikbaar in diktes van 3, 4 en 5 cm. Op aanvraag zijn ook andere persingen, diktes en brandwerende uitvoeringen beschikbaar.


Infrezen van vloerverwarmingsysteem

Met vloerverwarmingssystemen voor renovatiebouw is het heel eenvoudig om bestaande woningen van vloerverwarming te voorzien. Met behulp van het infrezen is het mogelijk om een woning later van vloerverwarming te voorzien. In de bestaande dekvloer wordt een leidingpatroon uitgefreesd en aangesloten op een vloerverwarmingsverdeler. Er zijn speciaal ontwikkelde vloerfreesmachine beschikbaar waardoor vloerleggers in staat om zelfs heel grote oppervlaktes van een leidingpatroon te voorzien. Dat mag zowel een gietvloer als een cementdekvloer zijn.

Montage
De vloer-freesmachines hebben met bijna geen ondervloer geen probleem. Bij het infrezen komt nauwelijks stof vrij. Na het frezen van sleuven met een diepte van 2cm brengen installateurs de leidingen aan. Deze verwarmingsleidingen van PE-X (kunststof) sluiten ze aan op de verdeler. Tenslotte kunnen de sleuven met een speciale vloeimortel worden afgedicht.